schrijf hier in voor zomerkamp 4:

Helaas werd het maximale aantal inschrijvingen reeds bereikt. Wanneer u zich op de wachtlijst wenst te plaatsen, stuur dan een mailtje naar info@manegedennenhof.be
Meer kampinfo ‚Üí

Kampinformatie

Wat leren de kinderen?

Tijdens de kampen (behalve het hippokamp) leren de kinderen paardrijden, maar ook alles wat met  paarden te maken heeft zoals opzadelen, hoofdstel aandoen, alle materialen leren kennen en benoemen, stallen uitmesten, paarden eten geven enz. Zeker een leerrijke ervaring voor iedereen.

Voor het rijden worden de ruiters opgedeeld in groepjes volgens rijniveau, dit wordt door de lesgever beslist. Voor de beginnelingen wordt alles nog eens haarfijn uitgelegd. De kinderen met meer ervaring kunnen de andere kinderen ook helpen. Er zijn ook ruiterspelletjes en andere activiteiten met de paarden. Het is een algemeen ruiterkamp met verschillende activiteiten met en rond paarden en paardrijden.

Het hippokamp is speciaal bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of lichte motorische of mentale beperking. Spelenderwijs bieden we paardrijden aan. Er worden spelletjes gespeeld, paarden gepoetst en paardgereden. Daarnaast zijn er ook allerlei activiteiten rond het verzorgen van de paarden zoals de stallen mesten en paarden eten geven. We voorzien 1 begeleider per ruiter.

Wie kan deelnemen?

De kampen voor kinderen zonder beperking richten zich naar deelnemers vanaf 8 jaar tot 18 jaar. Iedere ruiter die in het huidige sportkampjaar 8 jaar wordt, kan inschrijven.  Kinderen met een lichte beperking kunnen ook deelnemen, maar dit dient vooraf telefonisch besproken te worden met de verantwoordelijke (info@manegedennenhof.be of 09/371.94.47).

Hippokampen richten zich op kinderen met een motorische/mentale/meervoudige beperking. Leeftijd speelt hierbij minder een rol. Als uw kind niet gekend is in de manege, gelieve contact op te nemen alvorens uw kind in te schrijven. Dit om er zeker van te zijn dat uw kind wel degelijk binnen de werking van een hippokamp past.

Kostprijs

Pas na betaling van het volledige bedrag is de inschrijving definitief. De kostprijs van het kamp excl. verzekering bedraagt ‚ā¨200. Meer informatie i.v.m. verzekering vindt u hieronder bij ‘Veelgestelde vragen’.

Plaats & tijd

Elk kamp gaat door in de Dennendreef 64 in 9850 Landegem van 9u tot 16u.
Opvang is mogelijk van 8u30 – 16u30.

Praktische vragen

Hoe schrijf ik mijn kind in?

U kunt uw zoon of dochter inschrijven aan de hand van het inschrijvingsformulier. Wanneer u op bevestigen klikt, zal uw inschrijving verwerkt worden en ontvangt u binnen 14 dagen een bevestigingsmail met meer informatie over het sportkamp en een uitnodiging tot betaling. De bevestigingsmail is uw inschrijvingsbevestiging. De inschrijving voor het kamp is pas finaal na betaling van het volledige bedrag (graag overschrijven ten laatste 2 weken voor de start van het kamp).

Wat moet ik doen voordat ik kamp ga?

Wie op paardensportkamp gaat, moet zich zeker laten vaccineren tegen tetanus. Deze vaccinatie is 10 jaar geldig. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts of CLB.

Wat neem ik zeker mee op kamp?

 • Een ruiterhelm/toque. Deze is verplicht tijdens alle paardrijlessen! Wie over geen toque beschikt, kan deze bij ons lenen.
 • Een rijbroek of lange, nauwsluitende broek (zonder naden aan de binnenkant van de benen, om schuurplekken te vermijden)
 • Ruiterlaarzen, ruiterschoenen met chaps of rubberen laarzen + paar reserve schoenen
 • Reservekledij
 • Lunch en drank. Je kan in de manege ook een drankje kopen voor ‚ā¨1,5. Elke deelnemer krijgt ook 1 drankje tijdens de lunch.
 • Evt ruiterhandschoenen.
 • Evt medicatie (mag enkel gegeven worden op doktersvoorschrift).

Verzekering

Wij stellen veiligheid voorop tijdens een kamp. We vinden het dan ook essentieel dat iedere ruiter voor alle activiteiten verzekerd is.

Voor het verzekeren van onze ruiters zijn we aangesloten bij PSV: PaardenSport Vlaanderen.

De verzekering die afgesloten wordt bij het lidmaatschap van PSV omvat een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen tijdens alle clubactiviteiten. Dus ook nevenactiviteiten en stalactiviteiten worden verzekerd. Dit is vaak niet het geval bij particuliere verzekeringsmaatschappijen.

Een C-verzekering bij PSV kan per kalenderjaar (2022)(lidmaatschap dennenhof noodzakelijk) OF per kamp worden afgesloten:

 • Lidmaatschap Dennenhof per kalenderjaar bedraagt de kostprijs ‚ā¨20
 • C-verzekering PSV per kalenderjaar bedraagt de kostprijs ‚ā¨25
 • Verzekering per kamp bedraagt de de kostprijs ‚ā¨10.

Als uw kind al aangesloten is bij PSV hoeft u vanzelfspreken geen extra verzekering meer te betalen. In dat geval linken we uw kind (ook) aan onze club en is de verzekering in orde.

Annulatie kampdeelname

Het kan voorkomen dat uw kind, door onverwachte omstandigheden, zijn of haar sportkamp moet annuleren. We vragen dat u ons in dit geval zo snel mogelijk op de hoogte stelt VIA MAIL (info@manegedennenhof.be). Vaak staan er kinderen op de wachtlijst en kunnen we hen nog contacteren om deel te nemen.

Hieronder vindt u meer informatie over het annuleren van het kamp.

 Door onverwachte omstandigheden of ziekte kan het kamp steeds geannuleerd worden. Meestal valt dergelijke annulatie kort op de aanvang van het sportkamp. Hieronder vindt u de richtlijnen terug voor dergelijke situaties.

 • Annulatie: Wanneer een deelnemer voor 1 juni (voor de kampen in de zomervakantie) of minstens 1 maand voor aanvang van kamp (kampen buiten de zomervakantie) annuleert, wordt 90% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Wanneer een deelnemer na de bovenstaande tijdspanne annuleert, wordt 50% terugbetaald.
 • Vanaf 5 werkdagen voor aanvang van het kamp wordt geen inschrijvingsgeld meer terugbetaald.
 • Ziekte: Indien een medisch attest (dokterbriefje) binnen de 2 werkdagen na annulatie wordt voorgelegd, wordt 90% van het inschrijvingsgeld teruggestort.

Na de start van het kamp wordt geen inschrijvingsgeld meer terugbetaald.

Interessante weetjes

Elke deelnemer die jonger is dan 12 jaar ontvangt ten laatste in november 2021 een fiscaal attest. Dit fiscaal attest kan ingegeven worden bij de belastingaangifte van de ouders voor dat jaar.

Opgelet, want als uw kind verjaart tijdens het sportkamp zal hij of zij een fiscaal attest ontvangen voor de dagen waarop hij of zijn nog geen 12 jaar was. Wanneer de verjaardag bijvoorbeeld valt op de woensdag van het sportkamp, zal u een fiscaal attest ontvangen voor maandag en dinsdag.

Tegemoetkoming mutualiteit

Indien u een terugbetaling van de mutualiteit wenst voor het sportkamp, vragen we dat u op maandag of dinsdag een blanco afgedrukt formulier bezorgt aan de kampverantwoordelijke. Op vrijdag krijgt u dit formulier ondertekend en ingevuld terug.