Vaak gestelde vragen

Hieronder vind je de meest voorkomende vragen terug. Indien je nog andere vragen hebt, beantwoorden wij deze graag via info@manegedennenhof.be of 09/371 94 47.

Hoe oud moet mijn kind zijn om lessen te volgen op manege Dennenhof?

De minimumleeftijd om deel te nemen aan lessen of kampen voor ruiters zonder beperking is 8 jaar. Dit omdat wij werken met grote sterke D-pony’s. Voor hippotherapie is de minimum leeftijd 2 jaar.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de lessen?

De vraag naar het volgen van lessen, is groter dan het aanbod dat wij kunnen bieden. Daarom vragen we om de gegevens van de ruiter in te vullen op de wachtlijst op onze website. Je wordt gecontacteerd van zodra er een plaatsje vrij is. Jammer genoeg kan dit soms 1,5 jaar tot 2 jaar duren. Vermeld aub zeer duidelijk op welke dag (woe-avond, vrij-avond of zat-namiddag) de ruiter kan deelnemen aan de lessen en zijn/haar paardrijniveau. Dit bespaart alle partijen onnodige telefoontjes. Ruiters zonder ervaring vragen we om eerst 1 of meerdere kampen OF om longelessen (privélessen ter opstart van paardrijden). We vinden het onverantwoord om onervaren ruiters hun ruiter carrière te laten starten in een groeples. Data voor kampen worden in oktober/november gecommuniceerd (via Facebook en op de website) voor het jaar dat daarop volgt. U kan vervolgens via een link op de website inschrijven. Inschrijven voor longelessen kan via de website (dezelfde link als die voor inschrijven voor groepslessen).

Hoe zit het met de verzekering tijdens de lessen en activiteiten?

We staan er op dat alle ruiters verzekerd zijn. Dit kan via een eigen verzekering of via de verzekering van de manege. Wij verzekeren onze ruiters bij PaardenSport Vlaanderen. Er zijn 2 mogelijkheden:

  • C-verzekering
    Basisverzekering – enkel verzekerd voor activiteiten georganiseerd  in en door Manege Dennenhof (lessen, kampen,…)
  • CI-verzekering
    Aanvullende verzekering – aan te raden wanneer je ook paardrijdt wanneer dit niet in of door Manege Dennenhof georganiseerd werd

De verzekering wordt steeds afgesloten per kalenderjaar. Vanaf september is een reductie voorzien. De tarieven hiervoor worden in december bekend gemaakt. Voor kampen is er een mogelijkheid om te werken met een dagverzekering.

Hoe kan ik de piste reserveren?

De piste is gedurende een aantal vaste momenten bezet (schema zie website). In de vrije momenten kan de piste worden afgehuurd. U kan kiezen tussen een “zwart moment” (u huurt de piste af, maar ook andere ruiters mogen de piste betreden) of een “rood moment” (u huurt de piste exclusief af. Reservaties voor rode momenten dienen minimaal 1 week op voorhand aangevraagd te worden via info@manegedennenhof.be). Voor verhuur van de piste vragen we 7€/paard tijdens een zwart moment en 22€/uur voor een rood moment. Verlichting is hierbij niet inbegrepen. U kan jetons voor pisteverlichting aankopen bij een medewerker van de manege. 1 jeton = ½ uur licht = 1,5€. Als u nieuw bent, dan vragen wij om eens langs te komen om u te registreren. Zo beschikken wij over uw gegevens en kunnen wij u het gebruikersreglement meegeven.

Kan iedereen aan hippotherapie / G-sport doen?

Hippotherapie staat open voor iedere persoon met een beperking. Het spreekt voor zich dat er geen medische tegenindicaties mogen zijn. Om de rug van onze paarden te respecteren vragen we dat een ruiter een maximaal gewicht van 100kg heeft. Als je interesse hebt in hippotherapie, neem dan contact op via info@manegedennenhof.be of 09/371 94 47.

Wat is het verschil tussen hippotherapie en inclusielessen?

Hippotherapie is in hoofdzaak bedoelt voor personen met een uitgesproken mentale en/of fysieke beperking. Zij krijgen individuele begeleiding en zullen verschillende oefeningen doen om rust, ontspanning, evenwicht, oprichting te verbeteren. Inclusielessen zijn voor kinderen zonder of met een lichte beperking. Ze leren traditioneel paardrijden in groepen van 6-7 ruiters.